Wanneer in therapie?

Het kan zijn dat je in het dagelijkse leven tegen dingen aan loopt van jezelf of van anderen. Of dat je te maken hebt met moeilijke situaties en uitdagingen die het leven met zich meebrengt. Bijvoorbeeld dat je niet goed weet hoe je hiermee om kunt gaan of dat er bepaalde emoties in de weg zitten die je belemmeren. Je kunt last hebben van klachten of problemen die je dagelijkse leven belemmeren of op een negatieve manier beïnvloeden. Een paar voorbeelden zijn: niet lekker in je vel zitten, onzeker zijn, je angstig voelen of last hebben stress zijn een paar voorbeelden.

Therapie kan je ook stimuleren en ondersteunen bij je persoonlijke ontwikkeling en groei. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar meer balans in je leven en hoe je, weer of meer, geluk en verbinding kunt ervaren. Het kan helpen om nieuwe of andere manieren te vinden om bepaalde dingen in jouw leven te veranderen.

Hoe kan therapie je helpen?

Wij kunnen je handvatten geven om aan de slag te gaan met dingen die jij zelf graag wilt veranderen. Het is altijd belangrijk dat jij het gevoel hebt, dat je zelf de keuzes kunt maken om richting te geven aan hoe jij jouw leven wilt leiden. Als therapeuten luisteren wij naar je verhaal en daarnaast hebben we de kennis en expertise van allerlei klachten/problemen die te maken kunnen hebben met jouw gedachten, energie, emoties en gedrag.

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in verschillende soorten behandelingen en methoden die we jou kunnen bieden. Samen met jou gaan we bepalen wat je graag wilt bereiken en wat het beste bij jou als persoon past om te werken aan jezelf, zodat jij je weer beter gaat voelen.

Meest voorkomende klachten, thema’s en behandelmethodes

Hieronder staan verschillende voorbeelden genoemd van hulpvragen, thema’s en klachten. Wij nemen alle klachten serieus, en dat doe jij ook als je dit aan het lezen bent. Als je ergens over twijfelt, neem gerust contact met ons op of plan een gratis intakegesprek in.

De keuze voor het soort behandeling is maatwerk, want ieder mens is anders en heeft andere klachten en behoeften. Hieronder een aantal voorbeeld van onze behandelmethodes.

Klachten

Thema’s

Behandelingen

Angsten
Burnout
Depressie
Verlies
Trauma
Negatief zelfbeeld
Trauma
Stress
Lusteloos
Slaapproblemen
Piekeren
Perfectionisme
Relatieproblemen
Bindingsangst
Verlatingsangst
Hoogsensitiviteit (HSP)
Narcisme
Trauma- en rouwverwerking
Liefdesverdriet
Vreemdgaan
Pesten
Verslaving
Zingeving
Adoptie
Acceptance & Commitment Therapy (ACT)
Coaching
EFT Relatietherapie
Familieopstelling
Gezinstherapie
Psychosociale therapie
Hypnotherapie
Mindfulness
Holistische therapie
Innerlijk kind therapie
Energiewerk
Nordic Retreat & Therapy