Individuele therapie

Familie opstellingen

Wanneer er tijdens therapie patronen zichtbaar worden uit jouw familie van herkomst, of huidige gezin, werken we met familieopstellingen. Tijdens een familie opstelling kun je ontdekken en zelf ervaren wat jouw plek is in je familie(systeem).

Tijdens deze sessie kijk je naar de personen en gebeurtenissen binnen jouw familiesysteem die met elkaar verbonden zijn en van invloed kunnen zijn op het verleden. Maar ook op het heden en de toekomst. Het kan ook zijn dat je zelf bepaalde vragen hebt waar je helderheid over wilt krijgen.

Een opstelling is een visualisatie van het patroon en de bijbehorende dynamiek waar je mee te maken hebt.

Waar kan het bij helpen?

Het helpt je om in een gezonde verbinding komen met je ouders, kinderen of andere familieleden. Het kan je inzicht geven in familieconflicten en hoe daar op een goede manier mee om te kunnen gaan. Het kan je duidelijkheid geven over je partnerrelatie.

Een familieopstelling zorgt ervoor dat de verborgen en onbewuste dynamieken vanuit jouw familiesysteem zichtbaar worden. Doordat het aan het licht komt krijg je meer inzicht over wat je blokkeert of in welke oude, belemmerende patronen je vastzit.